De avondlezingen zijn geschikt voor de volwassen natuurliefhebbers. Ze behandelen diverse thema's waarbij we natuurbehoud, lokale en tropische natuur, de achtergronden van het alledaagse dierentuinleven en verschillende diergroepen en ecosystemen allemaal aan bod laten komen.
Avondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. In verband met de beschikbare zaalcapaciteit is vooraf reserveren noodzakelijk.
Gedurende het schooljaar houden we maandelijks een kindercollege. Deze colleges zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De lezingen duren tussen 45 en 60 minuten en vinden plaats in het Safari Meeting Centre. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.
Een aantal keer per jaar in het jaar kunt u aan een rondleiding in de waterfabriek van Burgers’ Ocean deelnemen! Zuiveringsinstallaties, het aanmaken van het juiste zoutwater en het de lichtgevoeligheid van koralen komen zeker aan bod. Fascinerend, om eens achter de schermen van een van de grootste zeewateraquaria in Europa te kijken! Deze toer is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf tien jaar.
Vanaf 16 maart 2024 tot tenminste het eind van het jaar vinden er op elke zaterdag tussen 11.00 uur en 14.30 uur mini-rondleidingen plaats. Wie het leuk vindt, sluit zich bij de gids aan. Samen hagedissen spotten, of eens meer aan de weet komen over de stinkende groene bloemen in de Bush? Het kan met een deskundige rondleider! Het bezochte gebied wisselt periodiek, zodat ook voor doorgewinterde abonnementhouders steeds iets nieuws te ontdekken valt. Bij de kassa en kaartcontrole weet men, waar de wandelingen deze zaterdag plaats vinden. Zo’n wandeling duurt een half uur, kost niets extra en vertrekt elk half uur vanaf een infotafel in het gebied. Wil je héél zeker zijn van een plaatsje? Haal dan een deelnamekaartje bij de tafel op.
In december is er voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar een programma in de Bush. Wij willen de jongste bezoekers en een (groot)ouder of verzorger graag laten zien dat sommige dieren eieren leggen en anderen niet. Waar legt bijvoorbeeld de schildpad zijn eieren?